Nieuwe website voor jeugddienst

Gepubliceerd op donderdag 17 februari 2022 9.23 u.
Misschien zag je het al, maar onze jeugddienst heeft sinds kort een spiksplinternieuwe website. Neem zeker eens een kijkje!

Op de nieuwe website jeugd.dehaan.be kunnen zowel kinderen, jongeren als hun ouders terecht voor alle nuttige informatie omtrent het jeugdbeleid van de gemeente. 
Je vindt er een overzicht van de jeugdactiviteiten, de speelzones en -bossen, de skateparken,… 
Ook kinderopvang en onderwijs komen aan bod en ouders kunnen er ook meer informatie vinden over tegemoetkomingen en subsidies. 
Ook de jeugdverenigingen krijgen speciale aandacht binnen de nieuwe website. 
 
Om makkelijk te navigeren is er gekozen om de inhoud af te stemmen op de leeftijd van de bezoeker. Zo kunnen de jongste bezoekers makkelijk alle activiteiten en de speelzones bekijken, jongeren en hun ouders krijgen dan weer andere doelgerichte informatie te zien. Zo hoopt de jeugddienst om iedere bezoeker snel naar de juiste informatie te leiden. 
 
Op de homepagina surf je via de icoontjes snel naar de belangrijkste informatie op de website en je vindt er ook de meest recente nieuwsberichten. 
 
De nieuwe website is helemaal opgemaakt in de huisstijl van de gemeente en de gemeentelijke website www.dehaan.be. Dit zorgt voor een betere herkenbaarheid. 
Er werd ook extra ingezet op de digitale toegankelijkheid: er is een ‘hoog contrast’ knop voorzien voor mensen met een visuele beperking, er is een interne screeningstool die nagaat of alles “leesbaar” is, niet-gevonden zoekwoorden worden bijgehouden en “dode” links die naar onbestaande pagina’s verwijzen worden opgesnord zodat ze kunnen worden bijgewerkt. 
 
De website kwam tot stand dankzij de goede samenwerking tussen de jeugddienst, de dienst communicatie en de dienst ICT van de gemeente.