Animator worden

Wil je graag animator worden bij onze speelpleinwerking 't Pling? Dat kan! Als je graag met kinderen omgaat, graag met leeftijdsgenoten werkt, het leuk vindt om creatief te zijn. Dan vind je het vast leuk om animator te zijn op de speelpleinwerking.

Een animator is een speelbeest die speelimpulsen voorziet en er voor zorgt dat alle kinderen op het speelplein zich elke dag kunnen uitleven. Naast het ravotten is een animator ook iemand die het spelen op een verantwoorde wijze zal begeleiden. 

Voorwaarden 

Je kan animator worden vanaf het jaar dat je achttien bent of wordt.

Onze speelpleinwerking is aangesloten bij de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk. Zij organiseren op geregelde tijdstippen cursussen. Door het volgen van een cursus kom je in aanmerking voor een animatorattest dit zal je veel bagage geven voor je job op het speelplein en ook tijdens je latere carrière. 

Cursus animator via VDS

Er zijn nog andere organisaties die cursussen organiseren. Een lijst hiervan kan je terugvinden via onderstaande link. 

Cursus animator via andere organisatoren

Solliciteren

Jobstudent animator speelpleinwerking

Subsidies

De jeugdraad voorziet via een subsidiereglement een tegemoetkoming in de kostprijs van een cursus. Externe kadervorming die leidt tot attest jeugdwerk (animator, hoofdanimator, instructeur, hoofdinstructeur). Er is een tegemoetkoming mogelijk van 75% van de kostprijs van een cursus met een maximum van €125,00 per cursus. 

Subsidie-aanvraag